Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از لارستان، در آستانه عید نوروز مردم ایران زمین رسم و رسوم ویژه ای برای نکوداشت این عید باستانی دارند; از خانه تکانی تا سبز کردن جوانه هایی که در درون هر کدام از این رسوم، اسرار بسیاری نهفته است و پرداختن به هر کدام، فرصتی دیگر می طلبد.

یکی از رسومی که از دیرباز تاکنون در میان ایرانیان و همچنین مردم لارستان وجود داشته است، عیدی بردن برای نوعروسان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 رسمی که در آن نشانه احترام و افزایش مهر و محبت به چشم می خورد، عیدی دادن به نوعروس در میان بسیاری از خانواده های ایرانی وجود دارد، رسمی که با گذشت سالها هنوز هم وجود دارد و در این میان بیشتر خانواده ها برای عیدی دادن به عروس، شور و حرارت خاصی دارند.

رسم عیدی دادن به عروس در لارستان هم ریشه در سالهای دور و دراز دارد، رسمی که اگرچه ممکن است در زمان حاضر برخی رسوم جانبی به آن افزوده شده باشد و رنگ تجمل را به خود گرفته باشد اما در آن روزها آن طور که حکایت می شود هدفی جز صفا، صمیمیت و محبت نداشته است.

عشرت جهان دیده، از فعالان فرهنگی لارستان در توضیح این رسم و رسوم می گوید: نوروزی بردن برای نوعروس رسمی دیرینه است که از گذشته در لارستان رواج داشته است، در آستانه نوروز برای تازه عروس‌هایی که به تازگی به جمع خانواده دیگر پیوسته بودند، هدایایی می بردند و نام آن را نوروزی بردن گذاشته اند.

وی ادامه می‌دهد: در این رسم، برای تازه عروس رختِ نو، چادر، کفش، یک قطعه طلا و یک لوازم خانگی می برند در کنار این سر رختی‌ها، سفره هفت سین هم چشم روشنی دیگری است که به تازه عروس تقدیم می کنند از کوزه سبز شده با سبزه، تخم مرغ رنگ شده که معمولأ آن را رنگ سبز می زنند، سمنو و شیرینی‌های محلی لارستان از زیگرو، دلبرو، قتلمه، بوفه شکری و... مرغ شکم پر، دلمه برگ و کباب کنجه لاری هم در سفره ای که برای نوعروسها می برند، یافت می شود.

جهان‌دیده بیان می‌کند: رسم عیدی برون برای نوعروس ها در لارستان این طور است که اگر عروس و داماد عقد کرده باشند، این رسم را خانواده داماد به جا می آورند اما اگر ازدواج کرده باشند و بر سر خانه و زندگی خودشان رفته باشند، خانواده عروس نوروزی را برای نوعروس می برند و آنچه را که مختص عروس است باید بردارند و بقیه را میان آشنایان توزیع کنند.

وی خاطرنشان می‌کند: نکته جالب در نوروزی بردن برای نوعروسان لارستانی این است که از آنجا که در آستانه نوروز طبیعت رخت سبز بر تن می کند برای آنکه‌ عیدی برون با طبیعت همخوانی داشته باشد سعی می کردند از رنگ سبز در آراستن وسایل استفاده کنند، رخت و لباس سبز خریداری کنند و تخم مرغ‌ها را به همین منظور رنگ سبز رنگ آمیزی می‌کنند.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: نوروزی بردن عیدی عروس لارستان رسم کهن نوروزی بردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۰۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم شناسایی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام برای مبارزه با اسطوره‌های جعلی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم گرامیداشت یکصدمین سالگرد فقیه و مجاهد عالیقدر آیت الله العظمی سیدعبدالحسین لاری با حضور پژوهشگران، نخبگان و برخی از مسئولان شهرستان و استان در دانشگاه آزاد اسلامی لارستان برگزار شد.

مهدی زارع رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان در این مراسم اظهار کرد: وظیفه این واحد دانشگاهی، بررسی و تحلیل زوایای پیدا و پنهان زندگی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام بوده تا از این طریق از اسطوره سازی‌های جعلی و غیر بومی و همچنین تهاجم فرهنگی ممانعت شود.

وی، آیت‌الله سیدعبد الحسین لاری را شخصیتی تاریخی خواند و افزود: خدمات متقابل این روحانی مبارز به لارستان و حمایت‌های مردم لارستان از وی باعث شد که نام این فقیه مجاهد در طول یکصد سال گذشته همواره در اوج بوده به برکت انقلاب اسلامی این نام پرآوازه‌تر شود و از سوی دیگر نام لار نیز در بین شهر‌های کشور بدرخشد.

حکومت آیت‌الله لاری الگویی برای تشکیل حکومت اسلامی

حجت الاسلام سیدمختار موسوی خرم امام جمعه شهرستان لارستان نیز به ابعاد تاریخی زندگی این مبارز نستوه پرداخت، حکومت وی را نخستین نمونه حکومت اسلامی در منطقه با ویژگی‌های برجسته تاریخ ساز معرفی کرد و گفت:‌ این شخصیت وارسته با تلاش‌های منحصر به فرد خود و ایجاد نخستین حکومت اسلامی، الگویی برای تشکیل حکومت اسلامی فراگیر در کشور شد.

جایگاه آیت‌الله لاری در سیره عملی رهبر معظم انقلاب

نماینده منتخب مردم شهرستان‌های لار، خنج، گراش، اوز و جویم در مجلس شورای اسلامی نیز عنوان کرد: اهتمام و توجه ویژه رهبر حکیم انقلاب به سیدعبدالحسین لاری بسیار خاص و مثال زدنی بوده و نشان دهنده جایگاه این سید بزرگوار در سیره عملی رهبر معظم انقلاب است.

علاء‌الدین بروجردی خواستار برگزاری کنگره بین المللی با حضور بزرگان و اندیشمندان کشور‌های مختلف به منظور شناساندن این شخصیت فراملی شد.

نقش آیت‌الله لاری در ارتقای جایگاه شهرستان لار در سیاسی اجتماعی ایران

رئیس مرکز پژوهش‌های استان مقدس شاهچراغ نیز با بیان ابعاد مختلف زندگی اجتماعی و فردی شخصیت این فقیه مجاهد مطرح کرد: با آمدن این روحانی از نجف اشرف به لار، جایگاه لار در سپر سیاسی اجتماعی ایران ارتقا یافته و لارستان، مرکز کانون توجهات مردم کشور در یکصد سال اخیر شود.

علیرضا بیابان نورد با اشاره به پیوند آیت الله لاری با توده مردم و همچنین نخبگان جامعه توضیح داد: هوش و ذکاوت بالای این مبارز نستوه و حمایت‌های مردم و تجار لارستان از قیام وی باعث شد که سید در انجام اقدامات خود موفق بوده و آثار تاریخی عملی ماندگاری از خود به‌جا بگذارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اهدای ۸ سری جهیزیه در شهرستان هریس
  • این بازیکن ناجی آلومینیوم و مجتبی است!
  • قیمت‌های نجومی اجاره ماشین عروس!
  • مهریه ای که قانونی نیست | رمز ارز رو کی داده، کی گرفته!؟
  • لزوم شناسایی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام برای مبارزه با اسطوره‌های جعلی
  • شناسایی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام برای مبارزه با اسطوره‌های جعلی
  • شکایت از عروس بعد از مرگ پسر
  • رشد ۷ درصدی سهم حمل ونقل هوایی از سفرهای نوروزی!
  • خلاصه بازی پیکان و آلومینیوم + فیلم
  • پیکان 0-1 آلومینیوم اراک؛ دشت 3 امتیازی از تهران با ضربه سر حاجی عیدی